Elleve personer funnet drept på Kapp Verde

Myndighetene i den vesle øystaten Kapp Verde har slått full alarm etter at åtte soldater og tre sivile er funnet skutt og drept i en militærbrakke.

VAKTHOLD: Politi står vakt utenfor den spanske ambassaden i Praia, Kapp Verde. REUTERS/Decio Barros  Foto: Stringer
VAKTHOLD: Politi står vakt utenfor den spanske ambassaden i Praia, Kapp Verde. REUTERS/Decio Barros  Foto: Stringer

Den lokale avisen A Semana melder at to av de sivile er spanske, og at alle de elleve mennene som ble funnet døde tirsdag morgen, er skutt.

– En soldat som jobbet ved militærbrakken er meldt savnet og det er sterke indikasjoner om at det er ham som står bak dette angrepet, sa myndighetene under en pressekonferanse tirsdag kveld.

Militærbrakken der alle ble funnet drept, huser en kommunikasjonsenhet, og de sivile som var på stedet, jobbet med reparasjoner.

Myndighetene i den tidligere portugisiske kolonien som ligger utenfor kysten av Vest-Afrika, avviste dessuten at det finnes noen sammenheng mellom hendelsen og narkotikasmugling, som lokale medier først spekulerte i.

Myndighetene har den siste tiden kjempet mot narkotikasmuglere som forsøker å bruke øyene som transittpunkt for smugling av kokain til Europa. I forrige uke beslagla politiet 280 kilo kokain på en yacht i en av øyas havner.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2