På disse skolene går Norges nye IT-stjerner

Mange elever får sjansen til å lære seg koding allerede fra høsten. Kunnskapsministeren håper faget skal bli en fast del av valgfagstilbudet.

KODING SOM VALGFAG: Elise og Thale forsøker å få en papegøye til å fly nedover, men må endre koden når den begynner å fly sidelengs. Ved  Skranevatnet skole i Bergen har koding vært et valgfag en stund. Foto: TV 2. 
KODING SOM VALGFAG: Elise og Thale forsøker å få en papegøye til å fly nedover, men må endre koden når den begynner å fly sidelengs. Ved  Skranevatnet skole i Bergen har koding vært et valgfag en stund. Foto: TV 2.  Foto: Ingrid Losnegaard

I høst meldte Regjeringen at de vil innføre koding som valgfag på en rekke skoler over hele landet.- Vi ønsker først å prøve dette ut ved noen skoler, men håper at dette skal bli en permanent del av valgfagtilbudet. Vi må se hvordan fagene blir bygget ut og hvor mange elever som velger det, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til TV 2 da.Han mener at programmering blir en stadig viktigere ferdighet, og at det er bra at elever kan begynne læringen av faget tidlig.