Trump trekker seg fra TV-debatt

Donald Trump vil «definitivt ikke» delta i en planlagt TV-debatt mellom de republikanske presidentkandidatene i USA torsdag.

KRANGEL: Trump har havnet i klinsj med en av debattlederne i TV-kanalen Fox News. Her er han avbildet i Farmington, New Hampshire tidligere denne uken. FOTO: REUTERS/Gretchen Ertl
KRANGEL: Trump har havnet i klinsj med en av debattlederne i TV-kanalen Fox News. Her er han avbildet i Farmington, New Hampshire tidligere denne uken. FOTO: REUTERS/Gretchen Ertl Foto: Gretchen Ertl

Debatten skal sendes på TV-kanalen Fox News torsdag, bare fire dager før det første nominasjonsvalget i delstaten Iowa.

På en pressekonferanse under et valgkamparrangement i Iowa tirsdag antydet Trump at han kunne komme til å trekke seg fra debatten.

En time senere ble det bekreftet av Trumps kampanjeleder, Corey Lewandowski, overfor Washington Post. Han fastslo at presidentkandidaten «definitivt ikke deltar i debatten på Fox News».

Mener han blir urettferdig behandlet

Avgjørelsen om å stå over debatten føyer seg inn i en langvarig konflikt mellom Trump og Fox News. Trump har anklaget Megyn Kelly, som etter planen skal være en av debattlederne torsdag, for å være imot ham.

– Jeg tror ikke hun kan behandle meg rettferdig. Jeg er ikke noen stor fan av henne, sa Trump til CNN tidligere tirsdag.

I et intervju med den samme nyhetskanalen i august i fjor, insinuerte Trump at Kelly hadde menstruasjon.

– Du kunne se at det kom blod ut av øynene hennes, det kom ut blod overalt, sa Trump.

Kelly ledet den første debatten mellom de republikanske presidentkandidatene i august og var hard i sin omgang med Trump.

– Bryter alle journalistiske standarder

FOX News er på sin side ikke fornøyde med at presidentkandidaten velger å droppe debatten.

En talsperson for kanalen sier til nyhetsbyrået AP at Trumps krav om å bytte ut Kelly som debattleder «bryter med alle journalistiske standarder.»

«Trump leker ikke»

I en pressemelding på Trumps egen hjemmeside står det følgende:

«I motsetning til de veldig dumme, høyst inkompetente menneskene som kjører landet vårt i grøfta, så vet Mr. Trump når han skal trekke seg. Roger Ailes (administrerende direktør i FOX News red.anm) og FOX News tror de kan leke med ham, men Trump leker ikke.»

Hjemmesiden bekrefter at Trump ikke stiller til debatt torsdag kveld, men at han heller vil delta på en pengeinnsamling for skadde veteraner i Iowa.

(NTB/TV 2)