Avis: Et forhold til Microsoft-ansatt årsak til at Bill Gates trakk seg fra styret i 2020

Microsoft-styret vedtok i fjor at Bill Gates måtte trekke seg fra styret etter et forhold han hadde til en kvinnelig ansatt, ifølge The Wall Street Journal.

SKILLES: I starten av mai opplyste Bill og Melinda Gates at de skilles, men at de fortsatt vil drive stiftelsen de har opprettet sammen. Arkivfoto: Elaine Thompson / AP / NTB
SKILLES: I starten av mai opplyste Bill og Melinda Gates at de skilles, men at de fortsatt vil drive stiftelsen de har opprettet sammen. Arkivfoto: Elaine Thompson / AP / NTB Foto: Elaine Thompson

En gransking av milliardærens tidligere forhold til den ansatte konkluderte med at det var upassende, sier folk som er kjent med saken til avisen.

I fjor varslet Bill Gates, som tidligere var verdens rikeste person, at han sluttet i Microsoft-styret for å vie tiden til filantropisk arbeid.

Et advokatselskap fikk i 2019 jobben med å undersøke forholdet etter at ingeniøren i Microsoft fortalte om det. Forholdet skal ha vart i flere år.

Flere styremedlemmer mente det ikke lenger var passende at Microsoft-grunnleggeren satt i styret, og Gates trakk seg før granskingen ble avsluttet, får Wall Street Journal opplyst.

En talsperson for Gates bekrefter at det var «en affære for nesten 20 år siden som endte i minnelighet», men at hans beslutning om å trekke seg fra styret «på ingen måte var relatert til denne saken».

I starten av mai opplyste Bill og Melinda Gates at de skilles, men at de fortsatt vil drive stiftelsen de har opprettet sammen.

(©NTB)