Stort tre sperret motorvei og T-bane i Oslo

Et stort tre blåste natt til lørdag over ring 3 ved Radiumhospitalet i Oslo og blokkerte begge kjørefelt i vestgående retning. Også på T-banestrekningen mellom Holmen og Hovseter skapte et veltet tre forsinkelser.

Det blåste hardt i Oslo natt til lørdag, og politiet meldte om flere nedblåste trær, men ett stort tre som blåste over ring 3 like før klokken 4 skapte problemer.

– Treet har falt fra nordsiden av veien. Ring 3 kan bli stengt noen timer forbi her, til veien er ryddet. Her må mannskapene fram med motorsaga, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han forteller at treet også har tatt med seg deler av støyskjermen, som også ligger i veibanen. Ved 6-tiden lørdag morgen er det mulig å kjøre forbi i ett felt, men veien kan bli stengt igjen når treet skal fjernes.

Forsinkelser på T-banen

Også på T-banestrekningen mellom Holmen og Hovseter skapte et veltet tre forsinkelser.

– T-banen må kjøre på motspor, så her blir det forsinkelser, sa pressevakt i Sporveien, Jan Rustad til NTB.

Det har flere steder falt trær i og ved sporet. Dette førte til forsinkelser på flere linjer.

Sporveien opplyser like før klokken 10 at trærne er ryddet bort og trafikken nesten er i rute.

Brannvesenet i Oslo skriver på Twitter at de får mange meldinger om vindfall, løse gjenstander og overvann.

– Vi prioriterer oppdrag der liv og helse er truet. Eier er selv ansvarlig for sikring/fjerning av vindfall og løse gjenstander på egen eiendom. Ved skade på kraftlinje, kontakt din strømleverandør.

Gult farevarsel

Det er sendt ut gult farevarsel for regn i østlandsområdet lørdag. Det er ventet mellom 40 og 60 millimeter regn på 12 timer.

– Flere steder i vårt distrikt er det mye vann i kjørebanen. Kjør forsiktig, oppfordrer Oslo 110-sentral på Twitter.

Vegtrafikksentralen Øst skriver at de har fått inn mange meldinger om veltede trær og vann på veiene i Oslo og Viken lørdag morgen. Ifølge dem er tilstanden verst i Follo, Oslo og Øvre Romerike.

Mer innhold fra TV 2