Taiwan bekrefter første tilfelle av nytt lungevirus

Myndighetene på Taiwan bekrefter at det første tilfellet av et nytt coronavirus er påvist på øya. Samtidig øker antall døde som følge av viruset i Kina.

BEKREFTER VIRUS: Passasjerer i Taiwan scannes på vei ut fra et fly fra den kinesiske provinsen Wuhan, der viruset først ble påvist. Bildet er tatt 13. januar. Foto: Chen Chi-chuan/AFP
BEKREFTER VIRUS: Passasjerer i Taiwan scannes på vei ut fra et fly fra den kinesiske provinsen Wuhan, der viruset først ble påvist. Bildet er tatt 13. januar. Foto: Chen Chi-chuan/AFP

Seks personer er nå bekreftet døde i Kina etter at de ble smittet av det nye lungeviruset, opplyser myndighetene tirsdag.

En kvinne i 50-årene er innlagt på sykehus i Taiwan med symptomer på smitte.

Tester bekrefter at kvinnen, som nylig kom hjem fra Kina, er smittet av viruset.

Det er også påvist smittetilfeller i Japan, Thailand og Sør-Korea, samt i Australia der en mann er isolert i sin egen bolig som følge av mistanke om smitte.

Viruset fører til en lungebetennelse-lignende sykdom med symptomer som feber og pusteproblemer.

Kan komme til Norge

Tirsdag opplyser WHO at viruset trolig vil spre seg til andre deler av Kina og andre land i løpet av de kommende dagene. Det melder Reuters.

Folkehelseinstituttet i Norge sier at de følger situasjonen nøye, og utelukker ikke at viruset kan komme til Norge.

– Videre spredning av viruset vil ikke være uventet, og vi må være forberedt på at det også kan komme smittede personer til Norge, sa seniorrådgiver Ragnhild Tønnessen ved Folkehelseinstituttet i en pressemelding sent mandag kveld.

Mistenkt i Australia

Tirsdag morgen norsk tid, opplyste australske myndigheter at de mistenker at en mann i landet kan være smittet av viruset.

De venter nå på resultatene av testene som er tatt av mannen. Det kan ta flere dager før resultatene er klare.

Australia har også innført helsetester for alle som kommer med fly fra den kinesiske millionbyen Wuhan, der viruset har sitt opphav.