Russebråk flere steder i landet

I Oslo har det natt til fredag vært slagsmål mellom russ. Også politiet i Innlandet, og politiet i Sør-Vest melder om bråk knyttet til russ natt til fredag

En russ i Oslo ble i tre-tiden natt til langfredag utsatt for vold på Esso Alnabru. Han ble tatt hånd om av ambulansen på stedet.

Utenfor Esso-stasjonen var over ti busser samlet og dermed også mange russ.

– Vi har ikke tall på hvor mange som var involvert i slagsmålet, men det var mange nok på stedet til at vi fikk melding om det. De klarte å stikke unna, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB klokken fire.

Han sier en av russen fikk pålegg om å avslutte festen, én av bussene ble bortvist for natten.

Full fest i Sandnes

Utenfor kjøpesentret Kvadrat i Sandnes i Rogaland rykket politiet ut til meldinger om støy fra russen, hvor det var 20–25 russebiler og en russebuss.

– Det urineres i busker, det forsøples, det spilles høy musikk og det danses på biltak, skriver Sørvest politidistrikt på Twitter klokken 2.07.

Operasjonsleder Helene Strand i Sørvest politidistrikt sier til VG at de siste to ukene har de brukte en del kapasitet på å kjøre og sjekke meldinger om bråk fra russen.

– Vi skjønner at russen vil ha det gøy, men de må rett og slett oppføre seg, sier hun.

Bråk i Innlandet

Også politiet i Innlandet melder om russebråk natt til fredag. De skriver at de har kontrollert syv busser etter å ha fått 18 klager på støy og høy musikk i Elverum. Alle bussene har fått forbud mot å bruke musikkanlegg resten av natten.

(NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2