Datasystemer ved sykehusene i Helse Sør- Øst er ustabile

Som følge av datakrasjen ble Sykehuspartner, som leverer systemer til sykehus satt i rødt beredskap. Feilen førte til at pasientjournalene utilgjengelige.

– Vi jobber nå med å teste systemet. Sykehusene vil være ustabilt, sier Trude Dommerud, pressekontakt i Sykehuspartner som leverer datasystemer til sykehusene.

Sykehuspartner har vært i rødt beredskap siden feilen ble kjent 15.30 fredag.

– Vi driver fortsatt med feilretting, derfor vet vi heller ikke hvordan dette oppsto. Vi vet ikke hvor lenge problemet vil vedvare, opplyser Dommerud til TV 2.

Det var NRK som omtalte nyheten først.

– Det stemmer at vi har dataproblemer hos oss, sa Knut Albert Solem, mediekontakt i Helse Sør-Øst til TV 2 da systemfeilen ble kjent.

Han kan ikke fortelle hvor lenge problemet har vedvart, men bekrefter at så mange som 8 sykehus i regionen ble rammet.

Oslo Universitetssykehus er et av sykehusene som ble rammet av systemfeilen. Der måte nå legene skrive journalen for hånd.

– Det som har skjedd for våres del er at pasientjournalen er nede. Vi har iverksatt beredskap grønn. Dette gjør at enkelte avdelinger forsterkes. I denne situasjonen er det da IKT-stab, sa Hedda Holth, medievakt på Oslo Universitetssykehus til TV 2 da feilen oppsto.

Rundt 18.30 informerte Oslo Universitetssykehus at feilen var blitt rettet opp i.

– Systemet fungerer igjen. Det var en periode hvor vi måtte skrive for hånd siden det dataprogrammet vi bruker var nede, sier Vibekke Eilertson, medievakt ved sykehuset.

Mer innhold fra TV 2