Tingrettsdommer siktet for besittelse av overgrepsmateriale

Den mannlige dommeren er siktet for besittelse av overgrepsmateriale og fratrer umiddelbart.

SIKTET: En dommer i Oslo tIngrett har søkt avskjed fra stillingen. Foto: Pedersen, Terje
SIKTET: En dommer i Oslo tIngrett har søkt avskjed fra stillingen. Foto: Pedersen, Terje

En dommer ved Oslo tingrett er siktet for alvorlige lovbrudd. Han har søkt avskjed fra stillingen og fått dette innvilget med øyeblikkelig virkning.

– Domstoladministrasjonen kan naturlig nok ikke kommentere siktelsen og den pågående etterforskningen. For ytterligere spørsmål og kommentarer må vi henvise til Kripos, sier kommunikasjonssjef Iwar Arnstad i Domstolsadministrasjonen til TV 2.

I en pressemelding skriver Kripos at de etterforsker en sak hvor en dommer er siktet for overtredelse av straffeloven § 311 første ledd.

– Det ble gjennomført en ransaking. En formell siktelse var på plass torsdag den 10. januar, sier kommunikasjonsrådgiver i Kripos, Axel Due til TV 2.

Siktelsen omhandler å ha skaffet seg tilgang til og/eller vært i besittelse av fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn eller fremstillinger som seksualiserer barn.

Det har blitt gjennomført ransaking i anledning saken, etterforskingen består blant annet i å gjennomgå beslag.

De ansatte ble informert om saken tidlig mandag.

Sorenskriver ved Oslo tingrett, Yngve Svendsen, sier til TV 2 at de ble informert om saken siden tidlig denne uken.

– Vi mottok siktelsen på mandag. Han ble avhørt tirsdag og onsdag, og onsdag ble han også suspendert. Torsdag søkte han avskjed fra sin stilling, og den ble innvilget, så han ikke lenger dommer, sier Svendsen.

Dommeren jobbet aktivt hele forrige uke. Nå opplyser Svendsen at de bistår Kripos i etterforskningen i den utstrekning de blir bedt om det, og at de ansatte er informert.

– Naturlig nok ses det som svært alvorlig at en dommer er siktet i en sak som dette, sier Svendsen.