- Snart spiser vi alle genmodifisert mat
- Om noen år spiser vi alle genmodifisert mat og ler når vi tenker tilbake, mener seniorforsker Askild Holck, som mener martvarekrisen nødvendiggjør at det satset på genteknologi.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Genmodifiserte planter er svært omstridt, vil være et viktig bidrag for å løse den internasjonale matvarekrisen, mener matforsker Askild Holck. Stadig mer av det som dyrkes i verden er genmodifisert. To tredeler av all soya og en firedel av risen som dyrkes i verden i dag er genmodifisert. Plantenes arvestoff blir endret for å tilpasse dem på ulike måter, for eksempel motstandsdyktighet mot sykdom. Gode erfaringer Slike avlinger er høstet i over ti
Logg inn for å lese denne artikkelen
Om du ikke har en TV 2-konto fra før kan du lage en, helt uten kostnad!
Artikkelen er oppdatert