Typisk norsk sommermat ofte servert med spekemat som følge.. Drikke til grøt har variert fra melk, søt eller sur, rød saft eller øl. Et glass iskaldt vann med smak av sitron kan også servers til grøten. Rømmegrøt er enkelt å lage og i dag lager vi en grøt som ikke er så mektig. Ha rømmen over i en kasserolle og kok under lokk i 2 min. Rør inn halvparten av melet. Rør kraftig så kommer smøret fram. Skum det av. Rør inn resten av hvetemelet og spe med varm melk. Rør godt slik at grøten blir glatt og klumpfri. Kok grøten i ca 8 min. Salt grøten og server med smør, sukker og kanel. Godt tilbehør er div spekemat tredd på spidd, , flatbrød og jordbær. Se videre her:

Tips: Skal grøten stå litt før servering, hell litt melk over grøten, det hindrer snerk. Rømmegrøt tykner når den blir stående og melken røres inn i grøten før servering. Kok opp på nytt. Tips: Får du ikke nok smør ut av grøten , smelt usaltet smør og øs av det klare gule smøret ( ikke bunnfallet) og server til grøten. Bunnfallet kan du bruke i bakst eller vaffelrøre. Her ser du mer: