Wenches oppskrifter

Viltgryte

Smakfull februarmat

Måltidstype: Middag Kategori:  Gryterett Basisvare: Vilt Tidsbruk: 60+ minutter

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i litt store terninger og brun i smør i en stekepanne ( brun i 2-3 omganger , dvs ikke for mye kjøtt i pannen av gangen). Legg det brunede kjøttet over i en gryte, krydre med salt , pepper og timian. Tilsett tomatpure. Surr et par min, tilsett rødvin og kok inn til det gjenstår 2-3 ss rødvin. Tilsett stekt løk, rømme og kraft /vann til det står rett i underkant av kjøttet . Kok opp og la trekke i 30 -40 min.

Del grønnsaker i biter og surr i smør i stekepannen og tilsett i gryten med kjøttet . Kok opp og la trekke i ca 15 min til grønnsakene er møre. .

Smak til med rognebærgele eller rørte tyttebær, salt og pepper og ev frisk timian. Om nødvendig jevn med litt maisennamel utrørt i litt kaldt vann.

Del soppen i båter og stek i tørr stekepanne til ”vannet” fra soppen fordamper. Tilsett smør , dryss på salt og pepper og stek videre til soppen er gyllen.

Dryss over gryteretten ved servering. Server med kokt rosenkål med et dryss av ”ristede ” valnøtter. Kokte poteter eller potetmos av mandelpoteter.

Mandelpotetmos

Skrell og del 10-12 mandelpoteter og 2-3 skiver sellerirot i biter og kok møre i usaltet vann. Hell av kokevannet. Tilsett smør og mos til en glatt pure. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.

Se del 2 her

Ingredienser til 4 porsjoner

800 g benfritt mørt kjøtt fra vilt,eks. elg,hjort eller rein
smør til steking
salt/grovmalt pepper
3 ts tørket timian
6 knuste einebær
1 ss tomatpure
2,5 dl rødvin
6 dl viltkraft
ca 10 sjalottløk ev ;2; løk i båter
1 beger seterrømme
5 skiver sellerirot
6 gulrøtter
2 ss rognebærgele ev rørte tyttebær
maisenamel utrørt i litt vann til jevning
salt/pepper
ca 400 g frisk champinjong eller annen sopp
smør til steking
rosenkål
grovhakkede valnøtter,lettstekt i tørr stekepanne
Porsjoner:

Del oppskriften på nettet: