Wenches oppskrifter

Ungarske pannekaker

Med nøttefyll og sjokoladesaus

Kjøkken: Annen europeisk Måltidstype: Dessert Vanskelighetsgrad: Lett Kategori:  Bakevare, Saus og dressing, Tilbehør Tidsbruk: 0-30 minutter

Slik gjør du:

Oppskrift ved Monica Csango

Visp sammen egg, mel og melk til en glatt røre.
Tilsett soda eller farris på slutten og la røren hvile i ca 30 min.

Se mer:

Nøttefyll:

Grovhakk (gjerne i en blender ) en god neve valnøtter (ca 2 dl) med 2 ss melis.
Legg i en kasserolle sammen med 4-5 ss fløte el melk og ”skvis” sitron over.
Kok det på lav varme til det tykner.

Sjokoladesaus:

Smelt sjokoladen på lav varme eller over vannbad(det siste er lurest).
Tilsett fløte til sausen er tyktflytende.

Stek pannekaker.

Legg en spiseskje av nøttefyllet i hver pannekake.
Brett pannekaken to ganger.
Legg den på en tallerken som godt kan være varm.
Risle over raust med sjokoladesaus og sikt over melis rett før servering

Se videre:

Ingredienser til 4 porsjoner

Pannekaker:
3 egg
200 g mel
2 ½ dl melk
1 dl soda eller farris uten smak
1 liten klype salt

Nøttefyll:
Valnøtter
Melis
Litt fersk sitron
fløte eller melk

Sjokoladesaus:
1 plate sjokolade, 100 g
matfløte
Porsjoner:

Del oppskriften på nettet: