Wenches oppskrifter

Tunfisksalat

Måltidstype: Lunsj Kategori:  Salat Basisvare: Fisk

Slik gjør du:

Skyll av salaten og del den i mindre biter. Rens og skjær løk i tynne strimler/båter. Del tomater i båter og slangeagurk i terninger. Skyll de hermetiske bønnene i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Del hardkokte egg i båter. Anrett grønnsaker og tunfisk på serveringsfatet. Dryss over litt flaksalt, grovmalt pepper og evt litt olje eller hvitløksmajones.

Se del to her!

Hvitløkmajones: Finhakk hvitløk og rør sammen med eggeplommer, salt, pepper og sitronsaft. Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones». Smakt til med litt salt og pepper.

Ingredienser til 4 porsjoner

Div typer salat,f.eks fersk hjertesalat og ruccola
1 rødløk
3 solmodne tomater
1 boks salatbønner (hvite, sorte eller røde bønner, ikke bønner i tomatsaus)
3 hardkokte egg
2 bokser tunfisk i olje
flaksalt, grovmalt pepper
olivenolje
Aioli- Hvitløkmajones:
Alle ingrediensene bør ha samme temperatur.
4 fedd hvitløk
2 eggeplommer
1/4 ts salt
pepper
1 ts sitronsaft
1,5 dl solsikke eller mais olje
ca 1/2 dl olivenolje
Porsjoner:

Del oppskriften på nettet: