Tørrfisk carpaccio

a la Petrinella

Tynne skiver av utvannet tørrfisk legges flatt på en tallerken. Legg over kapers, og dryss sop sal, pepper og evt. finmalt frysetørret kaffe. Drypp over olivenolje.

Purreløksuppe med friterte strimler av tørrfisk:

Rens og skjær opp 1 purre, også det grønne, og legg i en gryte sammen med 2-3 poteter i biter. Tilsett grønnsak- eller kyllingkraft / buljong til alt er dekket. Kok opp og la koke til potetene er møre. Kjør glatt med en stavmikser og tilsett fløte eller mer kraft til passe konsistens. Smak til med salt, pepper og litt sitron eller smør.

Varm rikelig olje i en liten panne. Tilsett tørre biter av tørrfisk og friter til de er gylne.

Ta opp legg på kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig fett. Ha suppen i en dyp tallerken, legg i fristert tørrfisk og drypp over god olivenolje.

Polenta med strimler av tørrfisk:

Kok polenta etter anvisning på pakken. Hell i en form og avkjøl. Skjær avkjølt polenta i skiver, og stek i stekepanne. Legg på tallerken og ha over biter av stekt tørrfisk i strimler.

Lag en vinaigrette av finhakket kapers, italiensk ansjos og olivenolje. Fordel denne over, og pynt med kapers.