Tacograteng
med bønner og gulrot
Oppskriften er fra kokeboken ”Trines mat" av Trine Sandberg
Fres løk og gulrot i en stekepanne til løken blir blank.
Legg tilside.
Stek karbonadedeig i litt smør, dryss over tacokrydder, hvitløk og chili.
Smak deg fram.
Surr karbonadedeigen et par minutter, tilsett hermetiske tomater, de forstekte grønnsakene, kok opp og la trekke 2-3 min.
Hell laken av de hermetiske bønnene, skyll i rennende vann og tilsett godt avrente bønner i stekepannen med kjøttsausen.
Smak til med sukker, salt og pepper og ev litt mer tacokrydder.
Hell kjøttsausen i en ildfast form.
Stikk tortillachips rundt kanten og fordel over revet hvit ost.
Stek i varm stekeovn 225 oC, midt i stekeoven i ca 10 min til osten smelter.
Server straks med salat, rømme, ev guacamole og en mangosalsa.
Tips, tacokrydder:
3 ss chilipulver
2 ½ ts chiliflak
2 172 ts tørket oregano
2 ½ ss spisskum
2 ss paprikapulver
2 ½ ts hvitløkspulver
1 ½ ss havsalt
1 ½ ts cayennepepper
Bland sammen og oppbevar på tett glass.
Se mer: