Sukkersaltet laks og havreknekkebrød
På en seng av pepperrotrømme
Laksen legges til lettsalting dagen før servering.
Rør salt og sukker ut i kaldt vann til alt er løst opp.
Legg laksen i laken og sett kaldt ( i kjøleskapet ) i 12 timer.
Ta laksen opp av laken og skjær i terninger ca 2 x 2 cm.
Rens agurk og epler og skjær i terninger.
Press litt sitron over epleterningene for at de ikke skal bli brune.
Bland sammen rømme, revet pepperot og smak til med salt, pepper, presset sitron og sukker.
Rør sennepen ut i litt vann eller olje .
Fordel pepperrotrømmen ut på porsjonstallerkener.
Fordel over laks, agurk og eple i terninger.
”Ringle ” over sennep.
Pynt med biter av sprøtt rugbrød eller flatbrød, rogn, finhakket gressløk og
dill og grovmalt pepper.
Havreknekkebrød:
Kok havregrøt.
Smør tynt utover på et bakeark på stekebrett.
Stek i varmluft, 160 oC i ca 30 minutter - til knekkebrødet er sprøtt.
Forslag til dessert:
Epleskiver stekt i smør.
Serveres med biter av ost, f.eks blåmuggost.
Valnøtter stekt i panne med litt brunt sukker.
Ringle over litt flytende honning.