Wenches oppskrifter

Spinatsuppe med hvitløk og urter

Måltidstype: Middag Vanskelighetsgrad: Middels Kategori:  Suppe Basisvare: Grønnsaker Tidsbruk: 15 minutter
 

Slik gjør du:

Skyll godt av frisk spinat og kok den mør ( 2-3 min) i litt av vannet. Tilsett resten av vannet og grønnsakbuljongterningene og kok opp. Trekk kasserollen tilside. Rens og skjær hvitløk og purre i biter og surr det mykt i olivenolje. Tilsett 3/ 4 av kremosten og bland sammen. Ha ost- og purreblandingen over i gryten med spinat, kok opp og bruk en stavmikser til å lage en glatt suppe. Smak til med salt og pepper. Anrett i dype tallerkener og legg en skje av kremosten og en skive spekeskinke på toppen. Dryss over litt revet parmesanost Server gjerne med brød.

Ingredienser til 2 porsjoner

1 pk frossenspinat eller 250 g fersk spinat
5 dl vann
3 grønnsakbuljongterninger
3 fedd hvitløk
1 purre
2 ss olivenolje
200 g kremost med hvitløk og urter ( gjerne lettvarianten)
salt, pepper
spekeskinke til servering
litt revet parmesanost
Porsjoner:

Del oppskriften på nettet: