Wenches kjøkken

Snickerskake

Måltidstype: Til kaffen Kategori:  Bakevare, Kake Basisvare: Kornprodukter
 

Slik gjør du:

Legg kjeks i en frysepose og , knus ved å rulle et kjevle over. Knus til det blir mindre biter , ikke bare ”pulver”.

Gjør det samme med peanøttene.

Stivpisk eggehviter og sukker til en fast marengs.

Vend inn knust kjeks, knuste peanøtter, bakepulver og vaniljesukker.

Hell i en bakepapirkledt langpanne (30x40 cm) . Smør kantene på langpannen ( de som ikke er dekket av bakepapir) med litt smør eller olje .

Hell røren i formen og stek i varm stekeovn 180oC , på nederste rille i 25-30 min.

Glasur: Smelt smør og sjokolade over svak varme. Pisk eggeplommer og melis til lys eggedosis og vend inn smeltet smør og sjokoladeblandingen ( pass på at den ikke er for varm) .

Sett glasuren ev litt i kjøleskapet , slik at den tykner litt før den smøres over kaken.

Sett kaken litt kjølig slik at glasuren stivner , før kaken skjæres opp.

Ingredienser til 1 porsjoner

350 g salte peanøtter
1 pk, 200 g Ritz salte kjeks
6 eggehviter
5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Glasur:
100 g smør
200 g lys kokesjokolade
6 eggeplommer
100 g melis
Porsjoner:

Hva synes du om denne retten?

313 stemmer

Del oppskriften på nettet:

Digg Nettby
Statistics