Skolelunch på Hundsund skole
Hvitløksmarinert laks servert med timianbakte båtpoteter, salat, tortilla, creme fraiche og sweet chili dressing.
Begynn med å steke timianbakte båtpoteter. Skrubb potetene godt og del i båter, legg i et ildfast fat . Vend inn olje, tørket timian, salt og pepper. Stek i varm stekeovn 225o C i ca 40 min til potetene er møre.
Fortsett med å lage hvitløkdressing. Grovhakk hvitløk og legg i oljen.
Kjør sammen til en glatt dressing.
Legg laksen i et ildfast fat , pensle på begge sider med dressinger og la trekke smak 20-30 min i romtemperatur eller i kjøleskap 2-3 timer.
Senk temperaturen i stekeovn til 180 oC. Dryss salt og pepper på laksestykkene.
Stek i varm stekeovn i 10-15 min for laks med romtemperatur , litt lenger for laks som kommer fra kjøleskap. Det kan lønne seg å bruke et steketermometer. Stek til kjernetemperatur i laksen er 48 oC og la laksen hvile ca 10 min før servering.
Server laksen med de stekte båtpotetene, salat, hvetetortilla, creme fraiche og sweet chili.