Sjokoladepavlova

Med vaniljekrem, bringebær og blåbær

Varm stekeovnen til 160 oC.

Bruk en helt ren bolle (fettfri) til marengsen.

Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle.
Pisk eggehviter med salt ved middels hastighet til de danner et mykt skum/ marengsmasse.
Tilsett sukker, litt av gangen.

Øk hastigheten og pisk til blandingen er blank og alt sukkeret er oppløst.

Vend inn finhakket sjokolade, maisenna og eddik med en slikkepott.

Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, 24 – 26 cm.
Ha marengsblandingen i sirkelen, form det til en kakebunn, ca. 2,5 cm .

(Det skal ikke brukes springform !!)

Stek kaken ca 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst sjokoladefarget.
Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt.

Kaken kan med fordel stekes flere dager i forveien.
Legg den på en rist og legg over et kjøkkenhåndkle.

Rett før servering, bre vaniljekrem utover bunnen, og fordel over friske bær og ev litt finrevet skall av lime eller sitron og ev et melisdryss.