Sitrussalat, syltet appelsinskall, karamelliserte hasselnøtter, sjokolademousse og sjokoladeballonger
Smakfulle påskedesserter
Sitrussalat
4 stk appelsiner
Vaskes godt og lag zest av skallene, et alternativ er å kutte skallet i tynne strimler
Skjær ut filetene av appelsinen. Press ut juicen fra resten.
Syltet appelsinskall
Juicen fra appelsinene ca 1,5 dl
100 g sukker
20 g finhakket ingefær
½ stk vaniljestang
Kokes til lake, kok appelsinskallene i laken til de møre.
Ta ut skallene og kok laken til sirup, avkjøles og tilsett appelsinfiletene og de syltede skallene.
Karamelliserte hasselnøtter
100 g ristede hasselnøtter
75 g sukker
1 ss smør
Smelt sukkeret til karamell, tilsett nøtter og en ss smør.
Avkjøles og knuses grovt.
Sjokolademousse
5 stk eggeplommer
50 g sukker
50 g fløte
Kokes til tykk krem under omrøring, siles gjennom en fin sil.
150 g av din favorittsjokolade, smeltes og røres inn i den silte eggemassen.
1 box fløte pisket til bløt krem
Vendes inn tilslutt.
Kremen fylles i glass eller sjokoladeskall etter eget ønske.
Legg på appelsinfilter og raust med sirup oppå sjokoladen. Dryss på nøtter og pyntes med kvikklunsj og grillede marshmalows
Sjokoladeballonger
6 stk vannballonger blåst opp og knytt.
200 g mørk sjokolade smeltet til 32C.
Dypp ballongene i sjokoladen og avkjøles på plast. Er det varmt har de godt av en tur inn i kjøleskapet.
Stikk hull på ballongene å ta ut restene.
Skallene er nå klar til bruk.