Sitrussalat, syltet appelsinskall, karamelliserte hasselnøtter, sjokolademousse og sjokoladeballonger

Smakfulle påskedesserter

Sitrussalat

4 stk appelsiner

Vaskes godt og lag zest av skallene, et alternativ er å kutte skallet i tynne strimler

Skjær ut filetene av appelsinen. Press ut juicen fra resten.

Syltet appelsinskall

Juicen fra appelsinene ca 1,5 dl

100 g sukker

20 g finhakket ingefær

½ stk vaniljestang

Kokes til lake, kok appelsinskallene i laken til de møre.

Ta ut skallene og kok laken til sirup, avkjøles og tilsett appelsinfiletene og de syltede skallene.

Karamelliserte hasselnøtter

100 g ristede hasselnøtter

75 g sukker

1 ss smør

Smelt sukkeret til karamell, tilsett nøtter og en ss smør.

Avkjøles og knuses grovt.

Sjokolademousse

5 stk eggeplommer

50 g sukker

50 g fløte

Kokes til tykk krem under omrøring, siles gjennom en fin sil.

150 g av din favorittsjokolade, smeltes og røres inn i den silte eggemassen.

1 box fløte pisket til bløt krem

Vendes inn tilslutt.

Kremen fylles i glass eller sjokoladeskall etter eget ønske.

Legg på appelsinfilter og raust med sirup oppå sjokoladen. Dryss på nøtter og pyntes med kvikklunsj og grillede marshmalows

Sjokoladeballonger

6 stk vannballonger blåst opp og knytt.

200 g mørk sjokolade smeltet til 32C.

Dypp ballongene i sjokoladen og avkjøles på plast. Er det varmt har de godt av en tur inn i kjøleskapet.

Stikk hull på ballongene å ta ut restene.

Skallene er nå klar til bruk.