Wenches oppskrifter

Rekesalat med myntepesto

Pasta al limone (Pasta med sitronsaus)

Kjøkken: Italiensk Måltidstype: Middag Vanskelighetsgrad: Lett Kategori:  Pasta, Salat, Saus og dressing, Selskapsmat, Tilbehør Tidsbruk: 0-30 minutter

Slik gjør du:

Italienske retter fra Jan Vardøen:

Rekesalat med myntepesto:

Ha i en morter:

en neve fersk mynteblader
saften av en halv sitron
ett fedd hvitløk, skrelt og delt i 4 biter
2 ts grov salt (gjerne Maldon)
1 ts grovmalt sort pepper
3 ss ristede pinjekjerner

Stamp sammen til en tykk pasta.
Ha i god olivenolje, litt ettter litt, fortsett å røre.
Til slutt får du en forholdsvis løs pesto.

Ha i en bolle ca en kilo ferske, skrelte reker.
Hell pestoen over rekene og rør forsiktig sammen.

Legg over på et fat og pynt med sitronbåter.

Ellers kan du ha pestoen i en liten bolle og dyppe skrelte reker i en etter en!

Pasta al limone (Pasta med sitronsaus):

Kok opp en del båndpasta i masse kokende, saltet vann med en ss olivenolje oppi.
(Spaghetti, buccatini, tagliatelle, osv)
Det er best å bruke tørket pasta.

Gni innsiden av en stor bolle med en halv hvitløksfedd.

Hel saften fra 2 sitroner i bollen.
Ha i ca 4 ss god olivenolje og rør sammen til en tykk saus, som en vinaigrette.
Ha i 1 ts grovmalt sort pepper, 1 ts havsalt.
Ha oppi finrevet skall av 1 sitron og 3 ss finrevet parmesan.
Ha oppi en neve god spekeskinke, strimlet.

Rør godt sammen.

Ta pastaen ut av vannet når den er ferdigkokt.
Husk å spare på noe av kokevannet!
Ha pastaen oppi bollen og rør alt godt sammen.
Spe ut med en ss eller to av kokevannet for å tykne sausen litt.
Ha oppi en neve grov hakket bladpersille og rør litt til.

Anrett på tallerkener med en klype, pynt med litt bladpersille og en sitronbåt.

Ruccolasalat med pære, valnøtter og Gorgonzola:

Legg på et fat en del godt vasket ruccola.
Strø oppå en neve valnøtter.
Pynt med tynne skiver pærer.
(Du kan godt ha skivene stående i sitronvann frem til de skal brukes, dette for at ikke de skal bli brune.)
Smuldre over Gorgonzola piccante eller en annen blåskimmekost.
Strø med litt god balsamico-eddik, litt god oloivenolje og litt nykvernet sort pepper.

Vips, ferdig!

Se videre:

Spritz Veneziana:

En lett sommerdrink fra Venezia.

Ha masse isbiter i et stort glass.
Ha i

en del Prosecco (eller tørr hvitvin)
en del vann med bobler (Farris, San Pellegrino, osv)
en del Campari

Rør sammen med en skje, pynt med en sitronskive og en grønnoliven på en spyd.

Se mer:

Ingredienser til 4 porsjoner




Porsjoner:

Del oppskriften på nettet: