Reinsdyrfilet og rødvinssaus

Med potetmos og grønnsaker

Stig Henrik Hoff og kokken Danièl Rouge Madsen reiser land og strand rundt for å jakte i programmet "Helt vilt".
De er begge gjester hos Wenche. Det blir reinsdyr på menyen.

Frossent kjøtt tines langsomt i kjøleskapet .

Legg kjøttet (ferdig tint) på kjøkkenbenken til temperering ca 1 time før steking.
Filet fra hjort eller elg kan også brukes.

Fortsett med saus.
Smelt sukker til karamell i en kasserolle.
Tilsett eddik og kok til «karamellen» smelter.
Tilsett ferdig saus, kok opp og smak til med sennep.

Tips: Får du ikke tak i Jacobs rødvinssaus, bruk rødvinssky fra pose og lag etter anvisning på pakken.

Skrell, del og kok poteter i usaltet vann til de er møre.
Hell av mesteparten av kokevannet.
Tilsett litt varm melk og mos til glatt pure.
Tilsett smør og litt mer melk slik at konsistens blirsom en tykk saus.
Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.

Varm olje i en stekepanne, tilsett smør, frisk timian og hvitløkfedd delt i to.
Legg i kjøttet og stek det 1-2 min på hver side, øs over stekefett mens det steker.

Tynne fileter: pass på steketiden – kort tid!

La kjøttet hvile 5-6 min før det skjæres opp.
Rør stekesjyen inn i sausen, slik at den «skiller» seg
Server med rotgrønnsaker.