Wenches kjøkken

Hverdager fra 6.55 til 10.00

Purre- og potetsuppe

Purre- og potetsuppe servert med laks

Måltidstype: Middag Kategori:  Suppe Basisvare: Fisk Tidsbruk: 0-30 minutter

Slik gjør du:

Kok opp 2-3 dl vann og ¾ ts salt. Legg i laksen og la den trekke i 2-3 min, den bør fremdels ha en rå kjerne. Legg fisken tilside og bruk kraften i suppen.

Rens og skjær 2 ½ purre, løk og poteter i biter og surr i smør et par min (uten å bli brun) , hell på kraft og kok til grønnsakene er møre ca 20 min. Mos til en glatt suppe, bruk en stavmikser. Kok opp og smak til med salt , pepper og litt sitron .

Finsnitt resten av purren og surr den myk i smør.

Øs opp suppen , tilsett kokt laks i strimler , surret purre og litt finhakket dill.

Tips: Kokt laks kan erstattes av røkt laks i strimler , toppet med 1 ts sort kaviar.

Ingredienser til 4 porsjoner

250 g ca laksefilet (uten skinn og ben)
vann + salt
3 purrer
1 løk
2 ss smør
750 g ca poteter
en bit sellerirot
1 l fiske eller grønnsakkraft
2,5 dl matføte
salt, pepper
sitron
Til servering
0,5 purre
smør
hakket dill
Porsjoner:

Hva synes du om denne retten?

Del oppskriften på nettet:

Digg Nettby
Statistics