Wenches kjøkken

Hverdager fra 6.55 til 10.00

Prinsessekake

med vaniljekrem og makronmasse

Måltidstype: Bakst Vanskelighetsgrad: Middels Kategori:  Bakevare, Ovnsrett Basisvare: Kornprodukter Tidsbruk: 60+ minutter

Slik gjør du:

Smelt smør, tilsett melk og rør gjæren ut i den lunkne væsken.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, bakepulver, revet sitronskall og mel.
Elt sammen hvetemel til en smidig, ikke for fast deig.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving ca. 45 min.

Lag makronmasse etter anvisning på pakken, eller riv opp kransekakemasse på et råkostjern eller rør sammen smørkremen.

Se mer:

Smør en springform (26-28 cm).

Ta deigen ut på et melet bakebord og del den i to emner.
Kjevle den ene ut til en rund leiv som er ca 30 cm i diameter.
Legg den runde leiven i bunn av formen og klem den noen cm oppover kanten.

Smør vaniljekremen utover bunnen.

Kjevle resten av deigen ut til en avlang leiv.
Smør makronfyllet/ revet kransekakemasse over.
Rull sammen fra langsiden.
Skjær i ca 3 cm tykke skiver og sett skivene med snittflatene ned i formen.
Sett kaken til etterheving i ca. 1 time .

Varm stekeovnen til 200 oC.
Pensle kaken med sammenpisket egg og dryss med perlesukker eller hakkede mandler/ nøtter.
Stek kaken på nederste rille i 30-35 min.
Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen.
Hvis ikke perlesukker eller mandler/ nøtter er brukt, pynt med melisglasur.

Se mer:

Ingredienser til porsjoner

75 g smør
;2 1/2; dl melk
1 egg
25 g gjær
;7 ½; dl hvetemel ca
1/4 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts revet sitronskall
¾ dl sukker

Fyll:
;2 1/2; dl vaniljekrem
1 pk makronmasse eller ca 2 dl revet kransekakemasse
Egg til pensling
Perlesukker eller hakkede nøtter/ mandler til dryss

For de som ikke tåler mandler, lag smørkrem av:
6 ss mykt smør
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kanel
Porsjoner:

Hva synes du om denne retten?

Del oppskriften på nettet:

Digg Nettby
Statistics