Wenches kjøkken

Hverdager fra 6.55 til 10.00

Potetsalat

To gode varianter til sommermaten

Måltidstype: Smårett Kategori:  Grillmat, Koldtbord, Salat, Tilbehør Basisvare: Grønnsaker Tidsbruk: 30-60 minutter

Slik gjør du:

Potetsalat med oljedressing:

Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann.
Rens sukkererter og forvell dem.(Legg i kokende vann kok opp på nytt og ha raskt over i iskaldt vann. Sukkerertene skal fremdeles være sprø.)
Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt, pepper og evt. kapers.
Del de kokte varme potetene i skiver eller terninger, strimle opp sukkererter og skjær vårløk og reddiker i biter.
Bland grønnsakene sammen og hell dressingen over.
Server potetsalaten lun til grillet kjøtt, pølser eller fisk.

Kremet potetsalat med epler og vårløk:

Del poteter og epler i treninger og vårløk i tynne skiver. Bland alle ingrediensene til dressingen , smak til.
Vend inn poteter, epler og vårløk og dryss over gressløk.

Ingredienser til 4 porsjoner

Med oljedressing:
8-10 mellomstore poteter
8-10 sukkererter
1 vårløk
reddiker
1/2 dl olivenolje
3 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk
salt, pepper
1 ss kapers eller soltørket tomat

Med epler og vårløk:
8 mellomstore poteter
2 epler
3 vårløk
1 beger Kesam
2 ss søt sennep
salt, pepper
saft av ½ sitron
1?2 ts sukker
gressløk
Porsjoner:

Hva synes du om denne retten?

Del oppskriften på nettet:

Digg Nettby
Statistics