Wenches oppskrifter

Ovnsbakt torsk servert med linse og grønnsakstuing

Måltidstype: Middag Kategori:  Ovnsrett Basisvare: Fisk
Torsk Foto: TV 2
 

Slik gjør du:

Begynn med linsene.

Skyll linsene i kaldt vann. Finhakk løk og surr myk i litt olje. Tilsett linser, sellerirot og gulrøtter i små treninger og vann eller kraft ev litt tørr hvitvin. Kok opp og la trekke i 20-30 min, til linsene er møre. De skal ikke koke til mos. Smak til med salt, pepper og eventuelt hakket gressløk / vårløk.

Forvarm stekeovnen til 175 oC.

Legg torskefiletene på smurt stekebrett. Pensle med olje og dryss over salt og pepper. Dryss litt timian over fisken. Stek på midterste rille i varm stekeovn i 15-20 min ( steketid avhengig av tykkelse), til torsken så vidt er gjennomstekt, men fremdeles saftig og litt skjelven.

Anrett fisken på en seng av grønne linser.

Ingredienser til 4 porsjoner

700-800 g torskefilet uten skinn og ben
2-3 ss olivenolje
5-6hele fedd hvitløk ( kan sløyfes)
1-2 stilker timian
salt , pepper
Grønne linser:
Ca 150 g grønne linser , puy linser
1/2 løk
1 ss olje
2 skiver sellerirot
2 gulrøtter
ca 3 dl vann eller kraft ev litt tørr hvitvin
salt, pepper
hakket gressløk eller vårløk
Soya/sjysaus:
100 g smør
2 ss lys soyasaus
1 fedd hvitløk
1 ts finhakket ingefær
1 vårløk
Brun smør, tilsett soyasaus, finhakket hvitløk,
ingefær og vårløk
Porsjoner:

Del oppskriften på nettet: