Ostekake

Kaken bør lages minst 1 dag før den skal serveres.

Knus kjeksen og bland med smeltet smør, sukker og kanel.
Fordel blandingen jevnt ut i en smurt og bakepapirkledt springform, 24 cm.
Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.

Varm stekeovnen til 170 oC.

Bland sammen kremost, sukker, frø fra vaniljestang , egg og skall og saft av 1/2 sitron til en glatt masse.
Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i varm stekeovn i 30- 35 min.
Ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen.
Ikke slå av stekeovnen.

La kaken stå på benken ca 15 min.

Bland sammen rømme, sukker, frø fra vaniljestang og finrevet skall og saft fra 1/2 sitron.
Fordel blandingen over ostekaken i springformen.
Sett tilbake i stekeovnen i 12 min, til den er blank og har begynt å stivne.

Avkjøl.
Dekk med folie og sett kaldt ca 8 timer før servering.

Server med friske bær, frukt eller bærsaus.