Mors fiskegrateng
Varm ovnen til 200oC.
Damp fisk i en kasserolle i litt lettsaltet vann i 3-4 min.(Fiskekraften kan erstatte litt av melken i sausen.)
Kok makaroni og finhakket sjalottløk etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet .
Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med melk . Kok opp sausen under omrøring. Smak til med salt og krydder.
Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommer, fisk og makaroni. Stivpisk eggehvitene og vend/ skjær dem forsiktig inn i gratengsausen.
Fyll gratengen i en godt smurt form. Dryss over strøkavring.
Stek gratengen på nederste rille i stekeovnen ved 200oC i 40-50 min. Fiskegratengen skal være stivnet helt igjennom.
Server med kokte poteter og råkost av revene epler og gulrøtter og en dressing av presset sitronsaft og litt sukker.
Tips: Fiskegrateng kan også lages på rå fisk, tilsett da 1 ss hvetemel ekstra i sausen og stek
fiskegratengen 6-8 min lengre.
Rå fisk tilsettes direkte i den hvite sausen
Bland alle ingrediensene, smak til med sitronsaft, salt, pepper og sukker.