Marsipan og sjokolade-godt

etter oppskrift av kokk og konditor Lars-Erik Undrum

Se mer på Lars-Erik Undrums nettsider: www.villasole.no

Marsipan:
Skoll mandlene og la de renne av seg.
Kjør mandler og melis til fint mel i en hurtighakke.
Tilsett glukose og ca 1/2 eggehvite.
Kjøres varm, spe med mer eggehvite hvis maskinen jobber tungt.
Kna inn litt mer melis hvis det klisser.
Pakk i plastfilm og la ligge minst 12 timer i kjøleskap.

Appelsin confit:
Appelsinene kokes opp med kaldt vann, tre ganger.
(Hvis man presser ut juicen av appelsinene, kok kun skallet på samme måte)
Del i to og skrap ut innmat.
Skjær skallet i strimler.
Appelsinene trekkes møre i sukkerlaken.

Kandiserte nøtter:
Rist nøttene i ovn på 150 grader i 15 min.
Kok vann og sukker i 5 min, ha i varme nøtter.
Vend nøttene helt til de er blitt hvite. Ønsker man karamell, vend i nøttene til de har fått en gylden farge.

Sjokolade trøfler
Kok opp fløte og glukose.
Smelt sjokoladen litt i vannbad.
Ha på fløte under kraftig røring, slik at den samler seg til en glatt masse.
Ved 35 grader, rør inn romtemperert smør og kanskje noen dråper cognac.