Marshmallows
Og sunne bursdagsspyd
Oppskrift ved Manuela Kjeilen hentet fra boken "Just Sweet"
Les gjennom hele oppskriften før du begynner!
Du trenger et termometer for å måle temperaturen på sukkerlaken ( kjøpes på Cacas eller Jernia)
Tips: Glykose kan kjøpes hos Cacas eller Jernia / Tractøren.
Former/brett sprayes med formfett før de brukes, også brett dekket med bakepapir sprayes.
Bland gelatinpulver med 2 ½ dl kaldt vann og la stå 8 -10 min.
Ha 2 dl vann, salt og sukker i en kasserolle kok opp og la koke til temperaturen er 115 oC.
Varm gelatinblandingen i mikrobølgeovn i ca 30 sek, eller over vannbad.
Varm opp glukose og hell i miksebolle og visp på lav hastighet .
Tilsett smeltet gelatin og visp i 2-3 min.
Hell i sukkerlake og visp på lav hastighet.
Visp videre på middels hastighet i 8-9 min til en «fluffy» /seig masse.
Tilsett vaniljeekstrakt ev annen smak og farge.
Visp videre i ca 2 min.
Ha massen over i sprøyteposer med tip.
Sprøyt ut i former eller på bakepapir.
La stå i formen i 4-5 timer (trenger ikke stå kaldt).
Ta ut av formene og dryss med melis.
Tips til barnebursdag:
Tre vekselvis på spidd marshmallows og biter av frukt , grønnsaker, kjøttboller stekt med litt sweet chilisaus og stekt kyllingfilet i biter.
Se mer