Marshmallows

Og sunne bursdagsspyd

Oppskrift ved Manuela Kjeilen hentet fra boken "Just Sweet"

Les gjennom hele oppskriften før du begynner!

Du trenger et termometer for å måle temperaturen på sukkerlaken ( kjøpes på Cacas eller Jernia)

Tips: Glykose kan kjøpes hos Cacas eller Jernia / Tractøren.

Former/brett sprayes med formfett før de brukes, også brett dekket med bakepapir sprayes.

Bland gelatinpulver med 2 ½ dl kaldt vann og la stå 8 -10 min.

Ha 2 dl vann, salt og sukker i en kasserolle kok opp og la koke til temperaturen er 115 oC.

Varm gelatinblandingen i mikrobølgeovn i ca 30 sek, eller over vannbad.

Varm opp glukose og hell i miksebolle og visp på lav hastighet .
Tilsett smeltet gelatin og visp i 2-3 min.
Hell i sukkerlake og visp på lav hastighet.
Visp videre på middels hastighet i 8-9 min til en «fluffy» /seig masse.
Tilsett vaniljeekstrakt ev annen smak og farge.
Visp videre i ca 2 min.

Ha massen over i sprøyteposer med tip.
Sprøyt ut i former eller på bakepapir.

La stå i formen i 4-5 timer (trenger ikke stå kaldt).

Ta ut av formene og dryss med melis.

Tips til barnebursdag:

Tre vekselvis på spidd marshmallows og biter av frukt , grønnsaker, kjøttboller stekt med litt sweet chilisaus og stekt kyllingfilet i biter.

Se mer

702213