Wenches oppskrifter

Lavkarbo frokost

Frokostmuffins, brød og italiensk salat

Måltidstype: Frokost Vanskelighetsgrad: Lett Kategori:  Bakevare, Ovnsrett, Salat, Saus og dressing Tidsbruk: 60+ minutter

Slik gjør du:

Lavkarbo frokostmuffins:

Pisk eggene lett.
Smelt smør.
Mal mandler, solsokkekjerner og linfrø til mel, og riv osten.
Bland alt sammen til en tykk røre og fyll i muffinsformer.

Stekes på 180 grader midt i ovnen i 15 minutter.

Variasjoner: ha bacon, kalkun/kylling og urter i røren.
En sterk ost kan også gi muffinsene en liten sving.

Lavkarbobrød:

Pisk egg, rør inn rømmen og oljen.
Ha så alle de andre ingrediensene i, og rør godt.
Bruk bakepapir i en brødform, og hell den grøttykke røren i.

Stekes på 180 grader i ca 55 minutter nederst i ovnen.
Avkjøl.
Brødet er lettere å skjære i når det er kaldt.
Oppbevares i kjøleskap, eller fryses ned i skiver.

Se videre:

Hjemmelaget italiensk salat:

Finsnitt grønnsakene, og finhakk skinken.
Bland sammen alle ingrediensene.

Slilk gjør du:

Ingredienser til porsjoner

Lavkarbo muffins:
3 egg
25 g mandelmel
50 g solsikkekjerner
25 g linfrø
100 g revet gulost, ridderost eller fetaost
fersk spinat
1 ts bakepulver
50 g smør

Lavkarbobrød:
4 egg
1 boks seterrømme eller creme fraiche
1 ts bakepulver
50 g linfrø
50 g solsikkekjerner
75 g havremel
25 g gresskarkjerner
1 ss fiberhusk
3 ss god olivenolje eller smeltet smør
Italiensk salat:
100 g hodekål
100 g rødkål
1 pakke skinke
2 ss majones
2 ss rømme
salt
pepper
1 ts Dijonsennep
2 ss sitronsaft
Porsjoner:

Del oppskriften på nettet: