Langstekt middag

Alt i en form - rett i ovn - og ut på tur

Velg det kjøttet du liker best selv og lag din egen variant !

Kjøtt i skiver/ biter for eksempel entrecôte, svinekoteletter, skiver av lammestek, kylling i biter eller skiver av vilt.

Kjøtt med ben , beregn ca 225 g pr person

Kjøtt uten ben, beregn ca 180 g pr person

Brun kjøttskivene i olje og smør i varm stekepanne. De skal ikke gjennomstekes kun brunes.

Legg i en ildfast form sammen med poteter og grønnsaker i litt store biter. . Del løk og båter og stek i pannen sammen med hvitløk til løken er mye, ha over i formen med kjøttet . Kok ut pannen med vin eller vann, tilsett hermetiske tomater og hell over kjøtt og grønnsaker i formen. Væsken skal stå halvt opp på kjøtt og grønnsaker.

Legg på lokk eller dekk med aluminiumsfolie.

Stek i varm stekeovn.

Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen.

Jeg setter formen inn i varm stekeovn, 100 oC etter frokost og lar den stå i 6-7 timer.

Ca 40 min før servering tar jeg av lokket og øker temperaturen til 200 oC.

Alternativ 125 oC 4-5 timer , øk temperaturen til 200 oC de siste 30 min, ta av lokket.

Server med brød . Ev litt rømme.

Tips : Ønsker du en kremt rett, erstatt hermetiske tomater med 1-2 beger matfløte. Bruk da hvitvin,. eplemost eller vann + buljong til å koke ut pannen.