Wenches oppskrifter

Kyllingsuppe

med friske urter

Måltidstype: Middag Vanskelighetsgrad: Lett Kategori:  Suppe Basisvare: Kylling/hvitt kjøtt Tidsbruk: 60+ minutter

Slik gjør du:

Metter, varmer og lindrer vinterens influensa! Oppskrift ved Berit Nordstrand.

Hell av bløtleggingsvannet til bygg og kok den opp i kraft ev vann tilsatt buljong/ fond.
Tilsett laurbærblad og urtebukett ( bundet sammen med litt bomullstråd).
Kok opp og la trekke i 30 -40 min, til byggrynene begynner å bli mør.

I mens, stek kylling i olje i en stekepanne, tilsett grønnsaker og la surre med i ca 10 min.
Tilsett alt i gryten med byggryn og kok videre til grønnsaker er møre.

Smak til med pepper og ev litt salt og en liten ”skvis” sitron om du har det..
Ta ut urtebuketten og server suppen i dype tallerkener.

Godt tilbehør, salat og knekkebrød.

Ingredienser til 4 porsjoner

;2- 2 ½; dl byggryn ( bløtlegges 8-10 timer )
;1 ½; kraft eller vann ( brukes vann tilsett buljong ev fond fra flaske fra høns eller grønnsaker)
"urtebukett" bestående av 1-2 kvister frisk timian, 1 kvist frisk oregano bundet sammen med bomullstråd, eller bruk 1 ts tørket timian og 1 ts tørket oregano
1 laurbærblad
;½ -1; dl oliven olje , ekstra virgin
400 g benfri kylling i biter / strimler ( kalkun kan også brukes)
;3- 4; gulrøtter, grovt revet eller i strimler
1 bukett brokkoli i små buketter , bruk også stilken skjær i strimler
2 stilker stangselleri i tynne biter/ strimler
8-10 sopp i biter
;1 /2; purre ( ca 4 dl) i strimler
2-3 paprika div farger i strimler
3-4 fedd hvitløk finhakket
;1 ? ½; rød chili finhakket
1 ts finhakket frisk ingefær
Porsjoner:

Del oppskriften på nettet: