Kyllingspesial

Surr en baconskive rundt hver kyllingfilet, press den hardt rundt slik at den sitter på under steking. Stek kyllingfiletene i solsikkeolje eller rapsolje på sterk varme. Krydre med paprikapulver, salt og pepper på begge sider av kyllingen. Kyllingen er ferdig brunet når den har fått en fin, gyllen farge. Skrell og kutt opp gulrøtter i tynne, lange skiver og legg det som et lag i en ildfast form. Legg kyllingfiletene over gulrøttene. Ta blomstene av brokkolien og kok dem i 1 minutt i en kjele. Legg de ferdigkokte brokkoliblomstene rundt kyllingene. Legg tynne skiver med ridderost over kyllingen og brokkolien, og dryss over cashewnøtter eller pinjekjerner. Stekes i ovn på 200 grader i 25–30 minutter. Pass på at kyllingen er gjennomstekt – altså helt hvit inni.

Vri: Det er veldig godt å smøre pesto under osten på kyllingfiletene før kyllingen settes i ovnen.

Vri: For å gjøre retten enklere kan du droppe bacon, cashewnøtter og/eller ridderost. Det er fritt frem med andre grønnsaker og nøtter i retten, prøv deg frem.

Bruscetta:

Gni brødskiver inn med olje og hvitløk. Stek i ovn til de er gyldne

1: Legg over hakket tomat og mozarella. Inn i ovnen igjen til osten har smeltet.

2.Lag en mos av avocado, rømme litt sitron, salt og pepper. Smør over skiva, og legg på litt spekeskinke. Legg på hakket tomat, mozarellaost og basilikum