Kremet tunfisksalat

og tunfisksalat med bønner

To mettende salater med tunfisk.
Godt til lunsj, middag eller aftens.

Kremet tunfisksalat på rugbrød :

Finhakk alle ingrediensene og bland sammen.
Bland sammen Kesam eller matyoghurt, majones, sennep, curry pasta og smak til salt og pepper.
Vend blandingen inn i tunfisk og eggeblandingen.

Anrett blandingen på en skive mørkt rugbrød eller på en seng av salat.

Tunfisksalat med sorte bønner:

Skyll av salaten og del den i mindre biter.
Rens og skjær løk i tynne strimler/båter.
Del tomater i båter og slangeagurk i terninger.
Skyll de hermetiske bønnene i kaldt vann og la dem renne godt av seg.
Del hardkokte egg i båter.
Anrett på serveringsfat, grønnsaker og tunfisk.
Dryss over litt flaksalt, grovmalt pepper og ev litt olje eller dressing.

Dressing:

Bland sammen eddik og tørr sennep.
Tilsett olivenolje i en tynn stråle, visp godt hele tiden.
Smak til med salt og pepper.