Wenches kjøkken

Hverdager fra 6.55 til 10.00

Hummus

Proteinrik og smakfull kikertpasta

Måltidstype: Smårett Vanskelighetsgrad: Lett Kategori:  Tilbehør Basisvare: Erter, bønner eller linser Tidsbruk: 0-30 minutter

Slik gjør du:

Proteinrik og smakfull kikertpasta
Proteinrik og smakfull kikertpasta Foto: God morgen Norge © TV 2

Tips: Spisskum kan ev byttes ut med 1 – 2 ss tahini - mosede sesamfrø ( kjøpes i innvandrerbutikk)

For å få en fin «kremet» konsistens på hummus, varm opp kikertene før de moses.

Mos alle ingrediensene ( unntatt vann) i en liten foodprocessor eller med en stavmikser til en glatt kremet konsistens. Spe ev med litt vann for å få rett konsistens, hummus skal ha en kremet, ikke for bløt konsistens.
Smak til med pepper, ev litt salt og sitron.

Server hummus som tilbehør til skinke, tomat med litt olje, melon ,stangselleri (økologisk), og ev pærer og en liten ”neve” usaltetde nøtter.

Drikke : Te med fennikel, anis eller lakrisrot.

Ingredienser til porsjoner

200 g hermetiske kikerter, skylt i vann , godt avrent
1-2 knust hvitløksfedd
2 ss olivenolje
1-2 ss hakket soltørket tomat
1/2 ts spisskummen
1 ss sitronsaft
4-6 ss dl vann
Porsjoner:

Hva synes du om denne retten?

Del oppskriften på nettet:

Digg Nettby
Statistics