Høstgryte med hjort

servert med ovnsstekte poteter, løk og rosenkål

Skjær kjøttet i biter, gjerne litt størrelse på bitene, og brun i smør i en stekepanne. Brun i 2-3 omganger, ikke for mye kjøtt i pannen av gangen. Legg det brunede kjøttet over i en gryte, krydre med salt, pepper og timian. Tilsett tomatpuré og surr et par min, tilsett rødvin og kok inn til det gjenstår 2-3 ss rødvin.

Del grønnsaker i litt store biter/strimler og løk i båter. Surr dette i smør i stekepannen og ha oppi gryten med kjøttet .

Tilsett kraft/vann til det står halvt opp på kjøtt og grønnsaker. Kok opp og la trekke i ca 15 min. Tilsett rømme og la trekke videre i ca 15 min til grønnsakene er møre.

Smak til med rognebærgelé eller rørte tyttebær, salt, pepper og frisk timian. Jevn evt med litt maisennamel utrørt i litt kaldt vann.

Del soppen i båter og stek i tørr stekepanne til ”vannet” fra soppen fordamper. Tilsett bacon i biter og smør, og stek videre til sopp og bacon er gyllent. Dryss sopp og bacon-blandingen over retten ved servering .

Server med ovnstekte poteter, løk og rosenkål eller potetmos.

Ovnstekte poteter og løk

Skrell poteter (har de tynt skall behøver de ikke skrelles), del i båter og legg i et ildfast fat sammen med løk i båter. Vend inn olje, salt og pepper og stek i stekeovn ved 200 oC i ca 45 min. Vend om på potetene en gang i mellom, slik at de ikke brenner seg fast i formen.

Kok rosenkål i 3-4 min, hell av kokevannet, tilsett 1-2 ss smør, og vend rosenkålen inn i de ovnstekte potetene. Kan også serveres som de er ved siden av .