Hjort med soppsaus, eple og rødløk-kompott

Helstekt hjortefilet fra Masfjorden i Hordaland

Hjort

Ta kjøttet ut fra kjøleskapet ca 1 ½ time før det skal stekes. Renskjær fileten for hinner.

Smelt smør i en stekepanne. La det bruse og slutte å bruse før fileten legges sammen med frisk timian. Dryss på salt og grovmalt pepper. Stek fileten rundt på alle kanter. Legg fileten i et ildfast fat og etterstek i varm stekeovn ved 150 oC i 7-8 min . Ta ut kjøttet, dekk med aluminiumsfolie og sett lunt , mens tilbehøret gjøres klart.

Soppsaus med brunost og tyttebær

- Her trengs ingen kraft

Skjær soppen i båter og fres gyllenbrun i smør sammen med finhakket sjalottløk og hvitløk. Tilsett soppsoya og spe med fløte. Kok opp og la sausen trekke ved svak varme i 5-6 min. til den begynner å tykne. Smak til med revet brunost , pepper og ev litt salt. Tilsett usukkrede tyttebær rett før servering. .

Tilsett ev sjy fra hjortefileten.

Se del 2 her

621111

Eple og rødløk kompott:

Kan lages i god tid før servering

Grovhakk løken og surr den blank i litt smør. Tilsett epler i terninger og la surre med løken ca 1 min. Tilsett sukker og eplemost og la sukkeret smelte. Smakt til med salt, pepper og ev litt timian.

Se del 3 her

621112