Wenches kjøkken

Hverdager fra 6.55 til 10.00

Grove brytebrød

Bruk gjerne økologisk mel

Måltidstype: Bakst Kategori:  Bakevare Basisvare: Kornprodukter Tidsbruk: 30-60 minutter

Slik gjør du:

Løs gjæren opp i det lunkene/ fingervarme vannet/ melken. Tilsett 2 ½ ss olje. Tørrgjær blandes rett i melet.

Bland sammen det tørre, ev tilsatt finhakket hvitløk, finhakket soltørket tomat og krydder. Hell i vannet og arbeid sammen til en glatt deig. Tilsett 2 ss olje og elt lett om slik at oljen smører seg rundt deigen. Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted, ca 40 min, til dobbel størrelse.

Ha deigen på bakebordet og kna og klapp eller kjevle ut til et rektangel ca 25x30 cm. Legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og etterhev i ca 20 min. Skjær brødet opp i ruter med en kniv eller pizzarulle. Dypp kniven eller pizzarullen i mel før du lager ruter. Stek på midterste rille ved 225 oC i 12-15 min.

Se del 2 her:

Egner seg godt til frysing.

Tips: Deigen kan også formes til rundstykker.

Terje Håkonsens spesial m/laks:

Legg tynne skiver av rå gulrot (skåret med ostehøvel), salat, tomat og laks mellom to grove skiver brød.

Om ønskelig, ha over 1 - 2 ts pesto.

Terje Håkonsens spesial m/brie:

Legg skiver av brie med honning mellom to skiver grovt brød.

Se del 3 her :

Ingredienser til 4 porsjoner

50 g gjær
6dl lunkent vann eller økologisk melk
;2 1/2; + ;2; ss olje, gjerne olivenolje
250 g hvetemel
250 g sammalt hvete
250 g havregryn
60 g hvetekli
1 ts salt

For ekstra smak
2 fedd finhakket hvitløk
8 soltørkede marinerte tomater
1 1/2 ts oregano,bassilikum eller provancekrydder
Porsjoner:

Hva synes du om denne retten?

Del oppskriften på nettet:

Digg Nettby
Statistics