Wenches oppskrifter

Godt tilbehør til spekemat

Stuet og fylt gratinert squash

Måltidstype: Smårett Kategori:  Selskapsmat Basisvare: Grønnsaker Tidsbruk: 0-30 minutter

Slik gjør du:

Stuet squash

Beregn 125-150 g spekeamt pr person

Skyll og del squash i terninger . Rens og finhakk hvitløk og løk og surr i olje i en panne med høye kanter. Tilsett squash og la frese i 3-4 min. Hell i kraft og tilsett salt og krydder. Kok opp og la trekke uten lokk i 3-4 min. Ha i fløte og la retten trekke videre til squashen er mør, 5-6 min, tilsett finhakket vårløk de siste 2-3 min. Dryss over rikelig med finhakket gressløk rett før servering.

Tips:

Stuet squash kan gratineres ved at stuingen legges i en ildfast form. Dryss over rikelig med ost og stek /gratiner høyt i stekeovn ved 225 oC i 15-20 min til osten er smeltet og er gyllen.

Fylt gratinert squash

Skjær squash på langs , skrap ut den myke innmaten med en skje. Finhakk innmaten.

Rens og ”riv ” soppen i mindre biter og finhakk løk og hvitløk .

Stek finhakket løk, hvitløk og innmaten fra soppen. Tilsett soppen og stek videre til alt er gyllent. Krydre med salt, pepper og urtekrydder..

Legg blandingen i de uthulte squashene og dryss litt ost på toppen.

Legg squashen i et ildfast fat . Stek på midterste rille i varm stekeovn 200 oC i 20-30 min.

Server som tilbehør til spekemat eller som egen rett , dryss over finhakket sprøstekt spekepølse.

Sprøstekt spekepølse

Legg skiver av spekepølse på et stekebrett dekket med bakepapir,

Stek i varm stekeovn 225 oC til spekepølse begynner å bli sprø og slippe ut fett.

Avkjøl på kjøkkenpapir , for å trekke ut overflødig fett. Finhakk den sprø spekepølsen og dryss over de fylte squashene.

Se del 2 her

Ingredienser til 4 porsjoner

Stuet squash
1 squash
1 fedd hvitløk
1 liten løk
1 ss olivenolje
0,75 dl kraft (vann + grønnsaksbuljong)
1/2 ts salt
grovmalt pepper
1/2 ss frisk salvie evnt 1/2 ts tørket
3/4 dl fløte eller creme fraiche

Fylt gratinert squash
2 squash
smør/olje til steking
6 dl kantareller eller annen fersk sopp
1 stor løk
1 fedd hvitløk
salt,pepper
2 ts tørket Provance blanding (urtekrydder)
1,5 dl revet ost
Porsjoner:

Del oppskriften på nettet: