Glutenfrie boller

Og annen gjærbakst - for eksempel pølsebrød, hamburgerbrød og loff med samme oppskrift.

Ha kesam i en arbeidsbolle, tilsett varmt vann (Bruk kesamboksen, nesten full. Ikke for varmt.) Rør sammen, tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjøkkenmaskinen gå i ca 5 - 8 min og få en fin struktur på dette. Blandingen bør nå være fingervarm. Tilsett gjær, olje, salt , semper mel og evt sukker og kardemomme til søte hveteboller. Elt godt sammen, dekk til og sett til heving i 30 min. Deigen er en god deig til å trille ut på plate med litt olje og rulle ut i hånden med olje på hånden. Trill ut en lang pølse og del opp i passe lengder til pølsebrød, rundstykker eller boller. Legg dem på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og la heve i 30-40 min. Pensle med egg, melk eller vann tilsatt litt sukker for å få gylden farge på bakverket. Stekes ved 225 oC på miderste rille i 12-15 min.

Loff: Ha deigen i form og la den heve 30 min. Stek på nederste rille ved 200 oC i 25 - 30 min.