Chili con carne
med sjokolade
Oppskriften er fra boken "til å spise opp" av Monica Csango, Gyldendal forlag.
Chili con carne med sjokolade:
Finn frem en dyp panne eller gryte og finn frem disse ingrediensene:
1 liten løk
karbonadedeig, eller bruk 50/50 karbonade- og kjøttdeig da blir det ennå mere juicy!
2 bokser med bønner, f.eks blackeye og store butterbeans (Rema 1000 har et strålende utvalg av hermetiske bønner, MENY har ennå flere typer)
1 boks tomater
5 fedd hvitløk
1 sterk pølse (f.eks chorizo fra Grøstad gris eller en sterk pølse fra Jacobs)
4-5 ruter mørk sjokolade med minimun 70% kakaoinnhold
I tillegg bruker jeg en halv teskje av disse krydderne: cumin og ingefær
kvart teskje: salt;pepper,kardemomme
litt chiliolje er også deilig i denne retten.
Stek løken på middels varme til den blir myk.
Tilsett karbonadedeig/kjøttdeig, stek og tilsett et par bokser bønner som du har silt av.
Oppi med en boks tomater.
Finhakk hvitløk og tilsett krydderet.
Og sjokoladen.
Oppi med pølsa i grove biter.
La alt putre på ovnen i minimum en time.
Jeg serverer dette med rømme, salsa og gjerne noen sterke syltede jalapeno.