Bringebærhorn

Og glutenfrie boller

Oppskriften er fra boken "Smaken av Norsk sommer – Bringebærlandet" på Dinamo forlag.

Melkefritt: bytt ut melk med soyamelk eller rismelk og erstatt smør med margarin uten melk.
Glutenfritt: se egen oppskrift.

Bringebærhorn:

Smelt smør, tilsett melk og varm til lunken / fingervarm.
Rør ut gjæren i litt av væsken.
Tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet.
Rør eggene ut i resten av melken.

Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går.
Elt deigen i maskin i 8-10 min, til den blir glatt, smidig og blank.
Dekk til bakebollen og sett til hvil/ heving i 30-40 min.

Ta deigen ut på bakebordet.
Del deigen i 2-3 deler og kjevle ut hver del til en runding.
Del i 8 spisser ( bløtkakestykker).
Legg en bit marsispan og bringebær på en bredeste enden, rull sammen og form til horn.
Legg på bakepapirkledt stekebrett.

Dekk til og etterhev i 40-50 min.
Pensle med sammenpisket egg og dryss med perlesukker.
Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 o C i 10 -12 min.

Avkjøl på rist.

Glutenfrie boller:

Ha kesam i en arbeidsbolle, tilsett varmt vann slik at blandingen blir ”fingervarm.
Rør sammen, tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjøkkenmaskinen gå i ca 5 - 8 min for å få en fin struktur på deigen.
Blandingen bør nå være ”fingervarm”.
Tilsett gjær,olje, salt, sempermel, sukker og kardemomme.

Elt godt sammen, dekk til og sett til heving i 30 min.

Deigen er en god deig til å trille ut på plate med litt olje og rulle ut i hånden med olje på hånden.

Trill ut en lang pølse og del opp i biter og trill til boller.
Etterhev 45 -50 min.

Pensle ev med egg og stek i på midterste rille i varm stekeovn 230 oC i 10-12 min.

Se videre:

738955