Bouillabaisse
En franskinspirert fiskesuppe
En mettende og varmende fiskesuppe som kan tilsettes fisk og grønnsaker etter
egen smak.
Til suppen serveres det ofte hvitløkmajones(aioli),rouille eller kryddersmør
og godt brød.
Smøret smakes til med hvitløk, sitronsaft og hakkede urter som feks timian og
persille.
Rens og finhakk løk og hvitløk og surr blank i olje i en gryte sammen med
safran.
Tilsett tomater, kraft og vin og la trekke i 8-10 min.
Rens og skjær poteter, purre og fenikkel i tynne skiver, legg i gryten og la
trekke i 4-5 min.
Del fiskefiletene i biter.
Legg i gryten, kok opp og la trekke til fisken er kokt.
Smak til med dill , løpstikke eller timian, salt og pepper.
Blåskjell/muslinger og reker legges i suppen rett før servering.
Ristet brød smaker godt ved siden av.
Hermetiske tomater kan erstattes av flådde solmodne tomater. Del de flådde tomatene i to , ta ut innmaten og hakk tomatkjøttet og tilsett i suppen.
Tips: Aller best blir suppen om du koker fiskekraft på fiske avskjær og rekeskall.
Se video del 2
Fiskekraft
Ha litt olivenolje i en gryte og fres rekeskallene .
Hell over vann og legg i godt skyllet fiskeavskjær.
Kok opp og la trekke i ca 20 min.
Sil og kok opp på nytt og la kraften koke litt inn.
Rouille
Alle ingrediensene bør ha samme temperatur ( ikke for varme)
Støt hvitløk, kajennepepper, safran, havsalt og brød sammen i en morter.
Ha over i en glassbolle og rør inn sitronsaft og eggeplommer.
Tilsett oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones».
Smak til med litt salt og pepper.
Se video del 3