Biff med bønner

Oppskrift av Ole Jonny Eikefjord

Kok opp en kjele med 2 liter vann og 3 ss havsalt
Legg bønnene i det kokende vannet, kok 1 minutt og legg bønnene over i iskaldt, rennende vann i 5 minutter.
Legg bønnene over på et papir/klede slik at vannet renner av.

Fres finhakket løk og champignon i smør.
Tilsett bønnene og surr til de er varme.
Krydre med salt og pepper, ha over revet parmesan.

Biffen krydres med med nykvernet sort pepper.

Varm stekepannen (den skal være veldig varm!), ha i 1 ss solsikkeolje og 1/2 ss smør.
Brun biffen ca 1/2 minutt på hver side på sterk varme.
Skru ned platen på det laveste og la den ligge og godgjøre seg i 5 minutter.(2 1/2 min på hver side).

Legg biffen oppå bønnene ved servering.