Appelsinkake

med valmuefrø

Varm stekeovnen til 180 oC.
Smør en 20 cm form.

Rør smør og sukker lyst og luftig, tilsett ett og ett egg, visp godt mellom hvert egg.
Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker i smørblandingen og rør lett sammen.
Tilsett saft fra appelsiner og ristede valmuefrø (stekt i tørr panne til frøene begynner å ”poppe” uten å bli brent).

Hell deigen i formen og stek i 45 – 50 min. Avkjøl.

Kandiserte appelsinskall:

Skjær kun det gule skallet av 2 appelsiner.
Bruk et zestjern eller en liten kniv eller potetskreller.
Finsnitt skallet.

Kok opp skall, sukker og vann i en liten kasserolle.
Kok i ca 5 min, til det tykner.
Sil av vannet og avkjøl appelsinstrimlene.

Press saft av appelsinene og lag melisglasur.

Pynt kaken med melisglasur og legg over de kandiserte appelsinstrimlene .