Her er Audis kommende «Tesla-killer»

Lover minst 20 elbiler de neste åtte årene.

Audi har sendt ut skisse på det som blir deres tredje elbil, dette er e-tron GT.
Audi har sendt ut skisse på det som blir deres tredje elbil, dette er e-tron GT.

Denne uken lettet Audi litt på sløret rundt sin første elbil, SUVen e-tron som kommer mot slutten av 2018.

Over 4.000 nordmenn har allerede satt seg på liste og betalt depositum for bilen, uten å vite prisen.

Men det vet de mer om nå. Audi har nemlig gått ut med det de kaller en prisindikasjon på e-tron. Den er på 80.000 Euro, i Tyskland.

Denne prisen inkluderer 19 prosent moms, noe det nå er elbil-fritak for i det norske markedet. Med dagens Euro-kurs tilsvarer dette 765.000 kroner. Nå vi trekker fra tysk moms, er vi nede på litt over 600.000 kroner. Det er en svært gunstig startpris på bilen.

Lov til å tenke Model S

Når e-tron er her, går det heller ikke lang tid før den får selskap av flere elbiler fra Audi. Nummer to i løypa er e-tron Sportback som kommer i 2019. Og nå har Audi akkurat sendt ut en teaser på det som blir den tredje elbilen deres. Den heter så langt e-tron GT og skal være på markedet i 2020.

Du skal ikke se lenge på dette skissebildet for å se hva som tydelig har vært en inspirasjon her. GT er en svært sporty firedørs sedan. Ja, det er mer enn lov å tenke på Tesla Model S!

Her får du ny Tesla til nesten halv pris

Tesla har tatt den etablerte bilbransjen på sengen. Men nå kommer de etter!
Tesla har tatt den etablerte bilbransjen på sengen. Men nå kommer de etter!

Deler med Porsche

Når du kaller en bil GT, er det noe som naturligvis forplikter. Denne e-tron-utgaven skal ha solid kraftoverskudd og akselerasjon som sannsynligvis ligger minst på Tesla-nivå. Audi betegner den selv som sitt elektrifiserte flaggskip.

e-tron GT skal ha mye til felles med Porsches kommende elbil, Mission E. Men drivlinjen blir ikke identisk, blant annet skal Mission E ha to elmotorer, mens e-tron GT skal ha tre, to av dem driver bakhjulene.

Porsches elbil, nå vet vi mer om prisen

Dette er Porsches kommende elbil, Mission E.
Dette er Porsches kommende elbil, Mission E.

50 elbiler

Både Audi og Porsche er en del av Volkswagen-konsernet og nyter dermed også godt av den store elbil-offensiven som er på gang derfra.

I løpet av de neste syv årene skal konsernet rulle ut minst 50 rene elbiler og 30 ladbare hybrider. I 2025 regner man med at hver fjerde solgte bil fra VW er en elbil.

For Audis del er det snakk om hele 20 nye elbiler,. De skal være på markedet innen utgangen av 2025.

Les testen: Denne startet elbil-eventyret for Volkswagen

Se video under: Elektrisk Hippiebuss er på vei!