Du gjetter kanskje hva denne bileieren jobber med..?

Audien til Steinar er ikke lenger A4!

Det startet som en ganske anonym stasjonsvogn, nå er den alt annet enn det! Foto: Privat.
Det startet som en ganske anonym stasjonsvogn, nå er den alt annet enn det! Foto: Privat.

I spalten "Bilen Min" har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Audi A4 er en bil som på mange måter lever opp til navnet sitt: En ganske hverdagslig, fornuftig og lite utagerende bil. I praksis et litt mer påkostet alternativ til biler som VW Passat og Ford Mondeo – som nybil kjøpt av familier med over gjennomsnittlig god økonomi.

Seriøst fargeblind

A4 er heller ikke bilen du i utgangspunktet snur deg etter. Men nå skal vi møte et eksemplar som skiller seg totalt ut fra A4-mengden. Bilen til Steinar fra Tjøme er nemlig en fargeklatt av dimensjoner. Snur du deg ikke etter denne, må du være seriøst fargeblind!

Det som startet som en blågrå og ganske anonym stasjonsvogn, har nemlig fått en skikkelig runde med lakk. Og Steinar har ikke brukt lakkverksted. Nei, han har gjort jobben selv – med spraybokser. Så hører det også med til historien at han har en meget spesiell jobb.

Nå skal vi bli bedre kjent med Steinar – og bilen hans:

Eieren:

Navn: Steinar Caspari-Solvang

Alder: 34

Bosted: Tjøme

Litt om meg selv: Steinar, 34 år, bosatt på Costa Del Tjøme. Gift og har en datter på to år. Jobber som sykepleier og som graffitikunstner under foretaket Caspari Art. Leder for organisasjonen SAFT losjen.

Selvgjort er absolutt velgjort i dette tilfellet. Steinar har fått en Audi som virkelig skiller seg ut i mengden. Foto: Privat.
Selvgjort er absolutt velgjort i dette tilfellet. Steinar har fått en Audi som virkelig skiller seg ut i mengden. Foto: Privat.

Bilen:

Merke, modell: Audi A4 1,9 Avant. 2005-modell.

Hvor lenge har du eid den? Jeg har eid bilen siden 2014.

Hva har du gjort med den? Lakkeringsjobben har jeg gjort selv, da jeg livnærer meg (og familien) som profesjonell graffitikunstner, under pseudonymet FRML (FORMEL). Arbeidet tok cirka seks dager. Jeg rubbet ned den orginale lakken som var en slags blågrå farge, for så å fjerne enkelte rustflekker som hadde presentert seg selv i løpet av vinteren i fjor.

Etter dette avfettet jeg alle flater med silikonfjerner. Deretter la jeg et zinkbase-grunnlag som grunning, og for litt rustbeskyttelse. Jeg sprayet motivet med spraybokser av typen Belton Molotow Premium, hvilket også er det merket jeg jobber med i kunstsammenheng. Til slutt påførte jeg en vanlig to-komponent clearcoat. Utover lakkjobben har jeg ikke gjort stort annet med bilen.

Det er en skikkelig bruksbil som fungerer optimalt for meg i forhold til min arbeidssituasjon, samtidig som den er i overkant synlig, hvilket var hensikten. Bilen tiltrekker seg oppmerksomhet.

Audi A4 er ikke den mest utagerende bilen i utgangspunktet...
Audi A4 er ikke den mest utagerende bilen i utgangspunktet...

Liker best med bilen: Nå må jeg si at lakken er det jeg liker best ved bilen, men jeg vil også trekke frem komfort og kjøreegenskaper. Bilen har gitt meg få problemer og i forhold til komfort er jo Audi Audi.

Liker minst med bilen: Av en eller annen grunn tiltrekker bilen seg også måker, da det virker som de liker å drite på det fargerike taket! Men, i motsetning til Odd Børretzen hater jeg ikke måker, så jeg tilgir dem som regel.

Beste opplevelse med bilen: Jeg gjorde et stort fasadeoppdrag i Tønsberg. Bygget ligger ved siden av (kloss opptil) Tønsberg bibliotek. I perioden jeg arbeidet der, parkerte jeg bilen midt på torget foran biblioteket, hvilket skapte en artig installasjonsopplevelse. Bilen fikk mer oppmerksomhet enn fasadearbeidet i seg selv. Jeg har også flere ganger mottatt meldinger på messenger og SMS-er med bilder av bilen min, fra folk jeg ikke vet hvem er. Oftest når jeg gjør oppdrag i Oslo-traktene og bilen står parkert i gata.

Framtidsplaner for bilen: Den skal få leve så lenge den klarer i mitt fangenskap. Den begynner å bli en eldre dame, med gode 240.000 kilometer på telleren. Dersom det kommer inn et godt bud basert på det kunst-objektive, kan det hende jeg selger.

Drømmebil: De siste årene har jeg vinglet mye mellom drømmebiler, for det er så mye kult som kommer. For tiden er jeg mest fascinert av en del Audi A5 Sportback-varianter da jeg elsker designet på disse!! Ut over det kjenner jeg at det bobler litt når jeg ser nye Skoda Kodiaq, den er rå. Også nye Volvo XC90 gjør at jeg sikler litt i munnviken. Har hatt flere perioder der jeg har drømt om Range Rover, nå sist RR Velar!

Annet: Jeg går og fantaserer litt om å få til å gjøre et design på en annen bilvariant. Jeg tror f.eks en liknende design på en litt grovere Audi, si A7, hadde vært episk!

Slik blir resultatet når en graffiti-kunstner går løs på bilen sin. Foto: Privat
Slik blir resultatet når en graffiti-kunstner går løs på bilen sin. Foto: Privat

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Steinar om? Bruk kommentarfeltet under!

Se video: De skal lage verdens tøffeste SUV